Lättlagat och gott

Ikväll blev det soppa. Har varit sugen på soppa länge. Lätt att laga och smakade gott med. Det är speciellt gott så här på vintern. Kanske skulle ta och laga hemmagjord soppa någon dag!


Nu tar jag helg!

Nu är jag ledig tills på måndag. Imorgon blir det att åka till leklandet samt ha nattgäst. På lördag drar jag och min lånebebis till Ikea och tittar lite. Helgen är full av äventyr och roliga saker.
Slänger även in två bilder på frukosten!


Tomatris

Till kvällsmat blev det tomatris och skinksås. På söndag är jag medbjuden på träning men kan inte riktigt bestämma mig om jag ska följa med eller inte. Vore lite skönt ändå och få svettas lite. Länge så jag utövade någon form av träning mer än att promenera. Vi får se vad jag hittar på ;)!


Vart är min tröja?

Jag blir så arg! Nu har jag för en gångs skull tänkt ut vad jag ska ha på mig på fredag. Jo men vad händer då? Tröjan finns ju inte. Har rivit ut hela garderoben och den finns inte. Bli väl att tänka om antar jag. Men jag insåg i alla fall hur mycket kläder jag har just nu. Kanske lite för mycket!


En lång dag

Det är på onsdagar som jag jobbar längst 6 timmar är det idag. Kanske inte låter så länge men det känns i kroppen när man har städar trappor i 6 timmar. Så det är lagom arbetstid, sitter och äter lite frukost just nu. Smörgås med skinka och leverpastej.


Lunch & efterrätt

Mys på stan och möte på miroi allt tillsammans med Amelia. På fredag så jag, Amelia, Linnéa och Dexter till Bill och Bulls lekland. Kommer bli superkul!

 


Frukost

Blev en kort dag på jobbet för chefen behövde min bil. Det gjorde inte mig något alls. Äntligen hemma och ska göra mig i ordning för en bebislunch på stan. Alltid kul att träffa vänner :)!
Frukosten blev en smörgås med tomat och leverpastej.


Nu börjar det!

Emmas tips & trix.

 

Denna vecka är ämnet " kom igång"

Kan tänka mig att många där ute vill gå ner i vikt man kanske inte vet hur eller vet hur men inte vart man ska börja .

 

 

  1. Börja med att sätta upp ett datum då du ska börja med din nya livsstil. INGEN MÅNDAG!
    Jag känner så att det inte är något bra att börja en måndag, utan börja mitt i veckan. Annars kan tänket bli att när man äter något man inte skull ha ätit på fredagen tillexempel " men jag börjar om på måndag" utan varför inte börja på en fredag?
  2. Rensa. Ta bor alla onödiga saker hemma som du ändå inte får äta. Varför ska det ligga chokladpudding i skåpet som bara gör dig sugen att äta det? 
  3. Handla hem! Då var det dags att fundera på hur ska just DU klara av detta och inte falla tillbaka? Börja med och bestäm vad det är du får äta och inte får äta. Vissa vill gå på LCHF med ans andra kör med VV. Själv väger jag all min mat. Här ser du hur jag äter! Jag tycker det är lättast att inte förbjuda sig! 
  4. Det handlar om DIG inte om andra. Även om sambon har svårt att slänga chokladpuddingen så är det ju för ditt bästa. Du vill ju inte ha den hemma i fall som du ska fall i en fallgrop. Förklara och berätta hur just DU känner angående chokladpuddingen. Jag lovar det kommer en dag då du kommer äta chokladpudding. Så det är inget som du tar bort livet ut!
    Jag började mina 10 första veckor som sockerfria. Det handlade om att kom bort från allt socker och då jobbade jag även i ett elevcafè med massor av godis. Men kan JAG så kan DU!
  5. Skaffa kunskap. Fråga någon som har gått ner i vikt, läs på internet, låna böcker på biblioteket. Man vet inte allt, det kan jag lova dig. Jag fick så mycket kunskap när jag gick på viktgruppen att jag inte vet vart jag ska göra av den. Kanske därför jag sitter och skriver här idag! 

 

Jag hoppas dessa tips kan ge en start på din viktnedgång. Kämpa på! Kan JAG så kan DU!


Lunch

Dagens lunch blev pastasås gjort på grytbitar, tomater och lök samt kryddor och grädde. Till detta valde jag att ha färskpasta och lite ost.


Söndagsfrukost

En seg dag. Blir att städa lite efter gårdagens gäster samt bara njuta av sista helgdagen för i morgon är det jobb som gäller. Frukosten blev kokt ägg, yoghurt med flingor, te och en äggsmörgås.


Underbara vänner

Ikväll kommer bästa tjockis vännen ( den gravida) hit samt två av mickes arbetskamrater. Alltid kul med lite folk här hemma. Har varit på loppis idag och fyndat fina ramar samt lite annat smått och gott. Någon kvällsmat har jag inte fått i mig än. Känner ingen hunger men vet ju att jag måste äta. Lunchen blev bara två kokta korvar. Så det börjar väl bli dags för lite mat. Ha en fin fredag!


Devin 4år

Igår var vi på kalas och firade Devin. Det bjöds på smörgåstårta och även vanlig tårta. Temat på kalaset var pirat-tema. Bordet var så fint dukat och allt var så trevligt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rester

Tvättmaskinerna går för fullt. Kläderna är utvalda inför kvällen. Lunchen blev gårdagens kvällsmat köttfärslimpa. Smakade lika gott idag som igår. Blir att göra sig i ordning snart. Ha en underbar fredag!


Frukost

Hela veckan har jag varit sugen på gröt. Idag är jag ledig så brukar ju lägga lite extra tid på frukosten. Inte för att gröt tar några tider att göra. Valde hälsodrink, gröt och kokt ägg. Blir att spendera dagen i tvättstugan samt en tripp till Örebro. För vi ska på kalas Mickes systerson fyller 4 år.


Kvällsmat

Köttfärslimpa, kokt potatis och sås. Samt någon grönsaksröra.
Idag är det är även precis ett år sedan jag började min resa!:)


Godisdieten

Efter allt godis jag har tryckt i mig trodde jag självklart att jag skulle gå upp i vikt. Har känt mig uppblåst och stor hela veckan. Så var självklart tvungen att ställa mig på vågen i morse för att se hur illa jag hade behandlat min kropp. -0,3 kilo. Trodde jag skulle trilla av vågen när jag såg det. Men jag är glad :D
Just nu sitter jag och äter lite pasta.


Mästerkock och knäckebröd

Ligger och kollar på mästerkock och har fått i mig en knäcke. Har en så kallad hungerkväll. Skulle kunna äta hur mycket som helst. Lunchen idag blev kycklinggryta med ris. Har även varit och hälsat på Doris och kramats med Amelia. Är inte tillbaka på banan än. Men det kommer väl. Det kanske märks på uppdateringen här med! Seg och hungrig, längtar tills fredag. Äntligen dags för helgfrukost och sovmorgon!


Äggsmörgås

De har inte hört av sig än. Det känns inte bra. Jag hoppas allt är bra med dem. Jag har i alla fall fått i mig en äggsmörgås till frukost. Inte många timmar kvar nu tills jag slutar.


Varför var jag i Örebro?

Det har varit två jobbiga dagar. Detta har inte med mig eller vikten att göra. Utan idag åkte min mamma och syster till Thailand. Det låter kanske inte så konstigt men min syster ska vara borta i 4 månader och min mamma i 6 månader. Det kommer att känns tomt och konstig. Stora hunden Wilma ska bo hos en familj i Östansjö ( ligger en bit från Örebro). Medans Doris ska bo hos en kompis till Elin som bor här på gatan. Här kan ni läsa om min systers resa som hon kommer göra. Det har inte ens gått ett dygn och saknaden är enorm. Kommer kännas lustigt att inte ha något att åka och handla med eller gå på stan. Min syster är som min bästa vän. Men är såklart jätte glad att hon får göra denna resa. Inte alla 17 åringar som får åka iväg i 4 månader. All denna saknad och längtan har slutat med godis, efterrätter och massor annat onödigt. Kanske inte är så stark mentalt som jag har trott. Men om några dagar är nog allt bra igen. Gäller bara att hitta tillbaka!

Så anledningen till att jag har varit i Örebro beror på shopping och besiktning av bil!

 


Paco's

Just nu sitter jag i Örebro och har ätit lite lunch. Kommer göra ett inlägg lite senare idag om varför jag är här och så. Det händer en helg del i mitt liv just nu. Men bara positiva saker och en stor saknad. Men det kommer bli bra!
Dexter och Linnea och också med till Örebro.


Kyckling kebab

Ikväll gjorde Micke och jag egna kebabtallrikar. Vi hittade kycklingkebab på Willys som vi kände att vi ville prova. Smakade nästa som vanlig kebab.


Äggsmörgås

Jobb mellan 08,00-12,00 en kort skön dag. Frukosten på jobbet blev en äggsmörgås med skinka.


Hälsa!

Har ju inte börjat med min tidning som jag köpte så det blir söndagsläsningen. Fick även i mig lite tacos. Tar ju aldrig slut ;)!


Emmas tips och trix

 

Måndagen den 28/1 kommer det starta en ny kategori här på bloggen. Under sju veckor kommer jag ge tips och trix i sju ämnen jag har valt.

Det kommer vara ett nytt ämne varje måndag som kommer finnas med hela veckan..

Jag har valt ämnen som jag tycker har varit svårast att förstå och använda i vardagen!

Dessa ämnen kommer att presenteras samtidigt som "skolan" börjar. Så har ni någon där ute som ni känner skulle behöva tappa några kilon men inte vet riktigt var dem ska börja. Bjud in dem hit så kanske dem hittar lite inspiration!

 

 


Helgfrukost

Då var det dags för helgfrukost. Har ju inte haft tiden det tar att fixa det så avslutar veckan i stället med en stor frukost. Det blev kokt ägg, yoghurt och flingor, te och äggsmörgås


Pappa bjuder på grillat

Vilken kväll! Maten smakade lite gott som vanligt. Blir att åka hem och bara njuta av tv och sängen. För är väldigt trött. Hoppas alla har haft en underbar kväll.


Tacos

Bjöd Linnea och Dexter samt Amelia såklart på tacos igår. Eftersom det fanns så mycket mat kvar så blev det tacos till lunch idag.


Frukost!

Fick nattgäst igår kväll. Så just nu sitter Amelia och jag och äter frukost. Vi tittar även på ice age 3. Och bara myser . Ikväll ska jag till pappa för att äta grillat! Passar bra i denna kyla :)!


Inte så hungrig!

Fick i mig Kvällsmaten ganska sent igår (19.30). För försöka få kompisen att laga mat till mig och komma hit med den. Men det funkade inte. Så nu på morgonen var jag inte så hungrig. Fick tvinga i mig en skål med flingor och yoghurt. Men vet ju att jag funkar bäst med lite frukost i magen. Nu blir det i alla fall att åka och hämta bilderna som vi tog hos fotografen. Sen handla hem det sista inför ikväll. Ha en bra fredag alla!


Så här kunde det se ut

 
Tänkte jag skulle skriva lite om hur mina dagar så ut innan jag började gå ner i vikt och hur dagarna ser ut idag.
 
Innan vikt resan:
 
08.00
12.00 Ja då var det dags för första målet på dagen vilket var en stor lunch i skolan. Var ju såklart super hungrig eftersom jag inte åt någon frukost,
15.00 Godis, cola, redbull eller något annat on
18.00
21.00-23.00 Då var det dags för middag. Eftersom jag inte har fått i mig något sen lunch så var det ju så att jag alltid tog om. Kunde ju till och med vara tre gånger och då snackar vi stora potioner
 
Idag:
 
08.00 Frukost
12.00 Lunch
15.00 Mellanmål
18.00-19.00  Middag
 
Nu är det mycket mer planerat och jag verkligen tänker till. Brukar börja dagen med att titta över vad som händer idag. Så jag vet när jag ska stoppa i mig något och vad jag ska stoppa i mig!
 
 
 
 
Tycker det är för jävligt att jag kunde behandla mig så illa!
 

Nu tar jag helg!

Gud så skönt nu är jag ledig fram tills måndagsmorgonen. Men det är ju långt tills dess. Har precis varit och handlat men eftersom jag inte skrev någon lista så glömde jag ju självklart saker så får ta en tur till affären i morgon! Blev även lite kyckling och ris till lunch och så lyckades jag få i mig lite tomater. Det är inte favorit grönsaken. Utan nu är det ju morötter som gäller ;)!
Frukosten blev en leverpastejssmörgås från bageriet som jag åkte förbi i morse!


Vilken dag!

Såg att jag hade skrivit fel på midjemåttet. Ska ju vara -27cm. Får ändra det så fort jag kommer åt en dator. Så trött som jag är nu har jag nog inte varit på länge! Efter jobbet blev det hem och duscha samt plocka ihop alla saker som skulle med på fotograferingen. Väl klar så tog jag bilen till pappa för att göra mig i ordning. Smink, kläder samt se över så att syster och jag såg enhetliga ut!
Klockan 16.00 rullade vi in hos fotografen. Där skulle det fixas med ljus och bakgrund samt välja ut rekvisita. Jag blev så nöjd med dem 15 bilderna som vi plockade ut. 19.00 var vi äntligen klara! Jag var så trött när jag satte mig i bilen. Blev en tur förbi pappa igen för att hämta lite saker samt få i mig lite kvällsmat. Prinskorv, köttbullar och makaroner. Känner att det är dags att varva ner och bara ta det lugnt. Nu blir det i alla fall efterlyst och bara mysa ner i sängen . Kanske blir att läsa lite i tidningen jag köpte igår.
Kommer sova gott i natt. I morgon blir det jobb och efter det åka och köpa in alla saker till fredagen som ska spenderas med Linnea, Dexter och Amelia.


Leverpastej

Har någon behov av leverpastej just nu. Så till frukost idag valde jag att ha leverpastej och gurka på mina smörgåsar. Eftersom jag jobbar lite konstigt idag så brukar jag äta två smörgåsar för att jag ska överleva dagen. Har ju inte lunch utan den får jag ta när jag kommer hem.
Ikväll ska jag och min syster till fotografen och ta syskonbild. Ska bli så kul!


Så mycket vägde jag från början

Så spännande, hade lite svårt att sova i natt för ville så gärna vet hur det har gått.
Vågen visade i alla -29,9 kilo. Men då hade jag även ätit frukost innan jag vägde mig och det brukar jag ju inte göra. Här hemma har jag i alla fall gått ner 30 kilo.
Vilket känns helt underbart! 
 
När jag började denna resa vägde jag 119,3 kilo. Jag kan knappt förstå det själv. Känns inte alls bra att ha vägt så mycket. Idag väger jag 89,3 ungefär. Jag är så glad att jag väger under 90 kilo. Mitt mål är att väga 69 kilo.
Vilket jag tycker är ett bra mål. Jag kan inte ens föreställa mig hur jag känner när vågen står på 69 kilo.
Gud vad jag längtar!
 
 
 
 
 

Älskar dom små förpackningarna

Jag tycker att Kinamat förvaras i så söta förpackningar. Små lådor, önskade man kunde servera all mat i dessa små söta lådor. Blev i alla fall Kinafärdigrätt till lunch. Nu ska jag åka och städa det sista sen ska jag åka och köpa min 30 kilos present. Fyndade även två snygga armband på rean förra veckan!


Vårdcentralen

Äntligen är det bekräftat. Allt känns så bra. Fick i mig lite yoghurt innan jag kom hit så vågen kanske inte visade den rätta siffran men jag är ändå nöjd med mitt år!


Lax

Micke åkte till jobbet för en stund och samtidigt som han går ut genom dörren börjar funderingarna på vad ska jag äta ikväll? Och när? Samt vart?
Tycker det är så svårt att veta vad jag ska äta, sen har jag ju ingen att diskutera med förutom stekpannan och den ger inte så bra svar.
Jag valde i alla fall kokt lax med fetaoströran ( kan inte få nog av den). Till detta hade jag en morot och gurksallad.


Massor av steg

Idag har jag haft en stegräknar på mig när jag jobbade. Fick ihop några steg i alla fall. Jag är så nöjd!


Frukost!

Var inga problem att gå upp 04.45 imorse! Väl vaken fick jag i mig lite yoghurt med flingor. Just nu sitter jag och äter min smörgås med fetaoströra och tomater. Jag har lixom två frukostar när jag jobbar. Eftersom jag har lite svårt att äta frukost när jag går upp så tidigt så delar jag upp den :)!


15/1 Då händer det!

 
På tisdag ska jag ha ett års träff på vårdcentralen. Då tänkte att jag skulle berätta för er vad jag vägde från början och vad jag väger nu. Samt lägga upp alla mina mått. Ska bli så kul att berätta för er alla vad som har hänt under ett år!
 
 
Kan även berätta för er att nu har jag gått ner 30 kilo sammalagt.

Lunch

Är på kalas för mormor fyller 76år idag. Så till lunch idag blev det smörgåstårta.


Frukt

Avslutar kvällen med lite frukt.


Biffar

Biffarna blev super goda, röran smakade underbart med. En toppen lördag!


Mellanmål

Smörgås med kalkon och yoghurt med flingor. Fixade ihop det som mellanmål.
Ikväll blir biffar med kokt potatis och fetaoströra. Lördagsmys på hög nivå!


Snabb lunch

Tog gårdagens pastasås och stekte lite ägg till. Blev en snabb lunch eftersom tvättmaskinerna rullar för fullt och nu ska jag städa bort julen med!


Frukost

Började dagen med en hälsodrink. Har även tvättstugan idag. Skönt att få lite rena kläder.


Färsk pasta

Micke och jag har en sak som vi gillar att göra när det är helg, det är att träffa folk, äta god mat, titta på film eller hitta på något kul. När man går ner i vikt är det inte så lätt att äta ut, dricka alkohol eller äta chips och ha fredagsmys. Visst det går men inget jag skulle vilja göra varje helg. Ikväll bestämde vi oss för att kolla på film samt laga hälsosam god mat. Räkor var vi båda sugna på och när jag var förbi affären såg jag att dem hade erbjudande på färsk pasta. Så kvällsmaten blev pastasås med räkor och färsk pasta. Lite lyx i tillvaron men ändå nyttig.


Matlådor!

Eftersom vi började dagen med att göra massor av ärenden. Så som arbetsförmedlingen, slänga skräp och handla. Därför hann vi inte laga någon mat så blev en matlåda med korv & mos samt morötter.


Hallonsylt

Mina läsare måste tro att jag är knäpp nu. Men jag vill bara bevisa att det går att äta allt när man ska gå ner i vikt. Idag är jag ju ledig vilket brukar leda till den så kallade helgfrukosten. Pannkakor! Tro det eller ej men till frukost idag valde jag att äta pannkakor med hallonsylt. Jag har varit sugen på pannkakor i flera dagar. Hoppas ni där ute också vågar prova något annat än det vanliga till frukost. Lycka till! :)


Thaimat

Ikväll blev det kyckling med ris och wok.
Tycker att det finns en nackdel med att gå ner i vikt och det är att det blir ju så mycket mat kvar ;). Vilket slutar med att man får äta samma mat i flera dagar. Dock kan man ju frysa in men gillar mer att äta ny lagad mat.


Gårdagens middag

Till lunch idag blev det kalkongratäng, smakade lika gott idag som igår :)!


Kalkongratäng

Kvällsmaten blev kalkongratäng med ananas samt ris. Lite kul att prova på något nytt.


Äggsmörgås

Äggsmörgås är det bästa jag vet! Så frukost blev självklart en äggsmörgås :)!


Korv!

Jag blev så sugen på falukorv och potatismos. Så det blev det till kvällsmat. Nu blir det att titta på mästerkock! Vem vet man kanske får lite nya idéer ;)


Mellis

Dags för mellanmål, äggsmörgås och hälsodrink. När vi var och handlade idag, köpte jag två äggformar. Ett hjärta och en rund cirkel. Var ju självklart tvungen att prova dem.


Köttfärssås

Har precis fått i mig lite lunch. Börjar äntligen få rutin på livet igen :)!


Frukost

Blev en kort dag idag. Bara 2,5 timmes jobb. När jag kom hem såg jag även hur fint blomman jag fick av min chef i julklapp har slagit ut. Det förgyllde hela dag. Nu blir det att åka och handla.


Detta vill jag inte missa!

Såg precis ett program jag bara måste se ikväll. Ska bli spännande och se vad han lagar för mat :)!


Kalas

Blev bjuden på tårta, välkomstdrink, kakor och tilltugg. Allt var super bra, inte illa att fylla 91 år!


En liten frukost

Idag blev det två knäcke med kaviar samt en kopp te. Just nu håller jag på att göra mig i ordning för jag ska på 91-års kalas i eftermiddag :)!


Lunch

Åt det jag bjöd på igår till lunch idag. Smakade lika gott, röran var nästan godare idag. Ikväll blir det att titta på film så att Harry Potter sänds. Det måste jag bara se :D!


Färsk ananas

Startade frukosten med en helgfrukost som jag brukar kalla det. Ananas, te, apelsinjuice och knäcke med gårdagens fetaoströra på samt gurka och lite krydda. Sitter även och kollar på gladiatorerna på TV4play.
Godmorgon!


Fetaoströra

Vilken kväll! Mycket snack, god mat och trevligt sällskap. Jag bjöd på kycklingfilé, rotfrukter, fetaoströra och sallad. Röran blev super god. Gjord på fetaost och turkiskyoghurt. Sanna uppskattade maten till 1000! Men nu blir det sängen.


Drinkprovning

Håller på att göra drinkar för fullt här hemma!:D


Äggkopp

Morgonen började med två ägg i min super snygga chokladkopp ;)
Kopp som kopp eller?;)
Nu städas det för fullt för ikväll kommer bästis hit:D


Kyckling

Ikväll blev det kyckling med god såsmix eller vad man ska kalla det samt wokgrönsaker. Har även provat att göra jordgubbsdrinkar tills i morgon. Smakade underbart så det kommer säker bli en toppen kväll i morgon.


Förbereda sig!

En stor del i viktnedgång handlar om planering. Man måste se över dagen som är eller som ska komma. Kommer jag träffa på några hinder idag i sånna fall vilka och varför? Anledningen till att jag ofta missar ett mål mat är för att jag inte planerar. Men igår kväll gjorde jag en hälsodrink som jag brukar säga;)! För att kunna dricka den till frukost. Det kallar jag planering. Dock planerade jag inte lunchen så bra eftersom jag inte har fått i mig den än.
Men nu ska jag äta!


Förkyld

Jag blir galen! Jag är förkyld igen. Näsan bara värkar och rinner. Är det något jag hatar så är det att vara sjuk. Idag har jag jobbat och nu har jag äntligen fått i mig lite mat.
Ugnsrostade grönsaker och en bit lax.
Blir att jobba i morgon med. Ska även handla lite i morgon för på fredag kommer Sanna hit och umgås. Vi ska äta mat, dricka drinkar och snacka massor av skit ;)! Det är vad vi tjejer gör när vi ses :)!


Donken

Sitter just nu på donken och äter lite mat med min gravida bästis ;)
Lite lyx i tillvaron :)


2013

Vilken trevligt kväll jag hade igår. Amelia och jag åkte till pappa & Eva igår vid 17.00 tiden. Där fick jag kycklingfilé med hasselbakspotatis samt sås och sallad. Det bjöds även på chips, godis och cheesecake. Allt smakade super bra! Vi kom hem runt halv ett och klockan två sov vi som grisar. Nu på morgonen har vi ätit frukost och kollat på byggarebob.
Jag har även fått i mig lite sallad till lunch. Nu blir det att fixa lite mat till Micke.


RSS 2.0